انواع وب سایت
در حالت کلی ما سه نوع سایت داریم که
- وب سایت استاتیک
- وب سایت داینامیک
- وب سایت های نیمه داینامیک
سایت های استاتیک چیست؟
شرایط و چگونگی طراحی سایت استاتیک : معمولا در سایتهای ایستا و یا استاتیک دیزاین یک بار طراحی میشود، این سایت ها حداکثر سالی دوبار، ویرایش محتوا توسط طراح سایت انجام می شود.
با توجه به اینکه حجم کد نویسی در این نوع سایت ها کم است به همین دلیل سرعت بارگذاری در سایت های ایستا بسیار بالا بوده و موتورهای جستجو نیز بسیار سریع می توانند به محتوای این سایت ها دسترسی پیدا کنند.
هزینه طراحی سایت های ایستا نسبت به دو سایت های داینامیک و نیمه داینامیک، کمتر است. همچنین رعایت اصول سئو در سایت های ایستا نیز بسیار آسان تر از سایت های دیگر می باشد.
سایت داینامیک چیست؟
به سایت های پویا، سایت داینامیک نیز گفته می شود. معمولاً یک دسترسی به سیستم مدیریت وب سایت برای به روز رسانی و مدیریت سایت داده می شود، به این ترتیب مدیر می تواند با درج ، حذف و یا ویرایش محتوای موجود سایت خود را به روز کند.
و معمولا محدودیتی در دسترسی وجود ندارد. سایت های داینامیک معمولا با استفاده از زبان های برنامه نویسی php ، asp.Net انجام می شود.
در این نوع وبسایت ها معمولاً در مرحله اول سایت به وسیله طراح پیاده سازی شده و پس از آن، توسط مدیر سایت اصلاح می شود همچنین سرعت بارگذاری سایت داینامیک به دلیل استفاده از حجم زیاد کد ها نسبت به سایت استاتیک کند تر می باشد.
سایت نیمه استاتیک چیست؟
این نوع سایت معمولاً تا حد زیادی به سایت داینامیک شباهت دارند و معمولاً توسط مدیر قابل تغییر هستند ولی نه به سادگی سایت های داینامیک.
این نوع وب سایت ها معمولاً با زبان های منظم مانند xml و یا اکشن اسکریپت نوشته میشوند مزیت اصلی این سایت ها دارا بودن گرافیک جذاب، پیچیده و کاربر پسند می باشد.
یکی از عیوب بزرگ این طراحی ها کاهش یافتن استفاده از فلش در مرورگرها می باشد و در آیندهای نزدیک تقریباً هیچ کاربری از دیدن این سایت فلش راضی نخواهد بود.
مراحل طراحی سایت
در شرح شرایط و چگونگی طراحی سایت گفتن مراحل طراحی سایت اهمیت ویژه ای دارد . همانطور که گفته شد برای طراحی وب سایت باید مراحلی را گام به گام طی کرده تا به توان محصولی جذاب را طراحی کرد که در این صورت مشتریان نیز ۱۰۰% از کار شما راضی خواهند بود این پروسه در ۸ مرحله تعریف شده در هر مرحله باید کارهای بخصوصی را انجام دهید تا در نهایتا بتوانید یک وب سایت عالی داشته باشید.
مرحله اول در طراحی سایت چیست؟
مرحله اول نیازسنجی و برنامه ریزی ساخت سایت می باشد.
مهمترین بخش در طراحی سایت استخراج و تحلیل نیازهای پروژه می باشد اینکه سایت باید چه امکاناتی داشته باشد چه نیازهایی را باید برطرف سازد.
باید تمام این نیازها به صورت کامل و شفاف مشخص باشند تا به صورت واضح بتوان آن را پیاده کرد.
مرحله دوم در طراحی سایت چیست؟
مرحله دوم تحقیق و بررسی محتوا در طراحی سایت می باشد.
اتمام نیازسنجی و مشخص شدن کامل نیازها و امکانات وبسایت، باید به وسیله تیم فنی بررسی و تحلیل شود و بهترین راه برای طراحی وب سایت ارائه داده شود
، در واقع در این مرحله باید محتوا های مهم مورد نیاز که کاربران به دنبال آن می باشند مثل تصویر، متن و اطلاعات و تمام محتواهای مورد نیاز سایت مشخص شود.
استخراج طرح اولیه وب سایت
یکی از مراحل مهم ،شرایط و چگونگی طراحی سایت ، استخراج طرح اولیه می باشد . در این مرحله باید گرافیک با استفاده از برنامه های موجود یک طرح اولیه از وبسایت را ارائه دهد، این مرحله معمولا تمام صفحات سایت مانند صفحه اصلی، صفحه درباره ما، تماس با ما، وبلاگ و کلیه بخش های وب سایت توسط فتوشاپ و یا برنامههای دیگر توسط گرافیک ساخته میشود و به مشتری نشان داده میشود .
و در صورت وجود تغییرات به راحتی میتوانند بدون نیاز به تغییر در کد نویسی در مرحله اول کار یک قالب مشخص و ملموس را با استفاده از طرح گرافیکی به مشتری نشان داد و در صورت رضایت آن شروع به کدنویسی و استارت کار کرد.
طراحی قالب سایت، بعد از تایید طرح اولیه وب سایت توسط مشتری به اجرا و پیادهسازی پروژه میرسد که در این مرحله تیم برنامه نویسی میتوان با استفاده از روشهای موجود که شروع به طراحی قالب وب سایت کنند، که معمولا با استفاده از html، css و یا فریم ورک های محبوب مانند فریم ورک بوت استرپ طراحی و پیاده سازی قالب انجام می شود.